Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2024. Január 20. 15:50, szombat | Helyi

Utolsó szolgálata után így búcsúztatták a dombóvári tűzoltót

Utolsó szolgálata után így búcsúztatták a dombóvári tűzoltót

Több mint 25 év tényleges szolgálatot követően a parancsnok, Dávid Sándor, akivel együtt szerelt fel, együtt kezdték pályafutásukat, a munkatársak tiszteletadása mellett kísérte ki Schellenberger Gábort a laktanyából.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook-oldalán számolt be a megható ünnepségről.

„Öreg barátom…”

Ezt sem fogod könnyek nélkül kibírni. Semmi hatásvadászat, csak tények. Utolsó szolgálata után így búcsúztatták a (kicsit sem öreg) tűzoltót.

Nagyon-nagyon-nagyon nehéz mindenkitől egyszerre elköszönni.
És mindenkinek nehéz egyszerre egy embertől elköszönni.

Schellenberger Gábor (Bucsus) főtörzsőrmester 1998. május 10-én lépett a dombóvári hivatásos tűzoltó-parancsnokság kötelékébe. A megyében a vonulós kollégák egyszerűen csak Bucsusként ismerik, mely becenevet már az alapfokú képzésen megkapott.

Dombóváron kis időt töltött fiatalon a „C” csoportban, majd több mint két évtizedet a „B” csoportban, gépjárművezetőként. Csoportja motorja, meghatározó, központi figurája volt. 2024 februárjában tölti be 60. születésnapját, március 1-én, 30 év szolgálati viszonnyal rendelkezési állományba kerül.

2024. január 15-én volt az utolsó szolgálata, ahol szintén gépjárművezetőként, mint szinte mindig, I/5 –ös beosztást töltött be. Még egy balesethez is vonult az utolsó szolgálatán.

Utolsó szolgálatváltásán a kirendeltségvezető köszöntötte és egyben búcsúztatta is, és több mint 25 év tényleges szolgálatot követően a parancsnok, Dávid Sándor, akivel együtt szerelt fel, együtt kezdték pályafutásukat, a munkatársak tiszteletadása mellett kikísérte a laktanyából.

Videó: Dombóvári HTP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!