Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Augusztus 13. 12:09, szombat | Külföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

Újabb delfintámadás érte a fürdőzőket Japánban

Újabb delfintámadás érte a fürdőzőket Japánban

Újabb delfintámadás ért két fürdőzőt egy japán strandon, egyiküket kórházba kellett szállítani - írta a BBC hírportálja.

A japán hatóságok azt feltételezik, hogy ugyanaz a delfin sebesítette meg a strandolókat, amelyik már legalább hat hasonló esetért felelős.

Mindkét friss eset a japán Fukui város melletti strandon történt. Helyi médiajelentések szerint a strandon csütörtök reggel egy férfi mindkét karján megsérült, majd később a delfin egy másik férfit is megsebesített a balkezén. Egyikük kórházi ellátásra szorult.

Az érintett partszakaszon ultrahangos jeladókkal próbálják távol tartani az állatokat, valamint táblákkal hívják fel az ott fürdőzők figyelmét a delfintámadás veszélyére és arra, hogy kerüljék el az állatokat.

Egyelőre nem tisztázott, hogy melyik delfinfaj felelős a japán strandon történt sorozatos incidensekért. A helyi média szerint a delfinek hozzászoktak az emberek közelségéhez ezen a partszakaszon és a különösen sekély, akár térdig érő vízbe is kiúsznak.

Címkék: delfin, japán, támadás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Kisebb földrengés volt Ausztriában

Kisebb földrengés volt vasárnap Ausztriában, a magyar határhoz közel eső térségben.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Külföld

Iráni drón- és rakétatámadás - A Biztonsági Tanács rendkívüli ülésen tárgyal a támadásról

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa rendkívüli ülést tart az Irán által Izrael ellen indított drón- és rakétatámadások nyomán, miközben a G7-csoport is tanácskozik vasárnap a kialakult helyzetről.

2024. Április 12. 06:00, péntek | Külföld

Moszkva nem vesz részt a Zelenszkij-féle béketervről tartandó tanácskozáson

Oroszország nem vesz részt a Volodimir Zelenszkij ukrán elnök béketervéről Svájcban megrendezendő tanácskozáson - közölte Marija Zaharova orosz külügyminisztériumi szóvivő csütörtökön a Telegram-csatornáján.