Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Február 06. 21:00, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

Több mint háromezer közfoglalkoztatott Tolnában

Több mint háromezer közfoglalkoztatott Tolnában

3.300-an vesznek részt a Tolna megyében 1,8 milliárd forintos támogatással február elején indult közfoglalkoztatási programokban - mondta hétfőn a Tolna Megyei Kormányhivatal főigazgatója Szekszárdon, sajtótájékoztatón.

A Startmunka mintaprogramban jelenleg 645 fő dolgozik, és folyamatosan bővül a foglalkoztatottak köre - tette hozzá László-Varga Zsuzsanna.

Mint mondta, Tamási és Dombóvár térségében 47 településen összesen 1.214 munkanélkülit vonnak be a mintaprogramba, akik az év végéig napi nyolcórás munkát végeznek. A programra 844 millió forintos keret áll rendelkezésre.

A főigazgató tájékoztatása szerint a legtöbb ember, 1.750 fő a hagyományos közfoglalkoztatás keretében kap munkát; ők átlagosan öt hónapig napi hat órában dolgozhatnak. A programrészre 481 millió forintos támogatást kapnak az önkormányzatok.

Országos közfoglalkoztatási programok keretében 398 millió forintos támogatásból 316-an végeznek erdőgazdálkodási és vízgazdálkodáshoz kapcsolódó fenntartási munkákat a Gyulaj Zrt.-nél, a Kapos-Koppányvölgyi és a Duna-Sió Menti Vízi Társulánál.

További 108 ember a már korábban elkezdett szociális földprogramokban dolgozhat várhatóan június közepéig, 96 településen száz fő pedig szociális kapcsolattartóként március végéig végez munkát.

Keller Anikó, a kormányhivatal munkaügyi központjának igazgatója kérdésre válaszolva közölte: a közfoglalkoztatási programokban részt vevő szakképzetlen dolgozók 71.800 forint közfoglalkoztatási bért kapnak, ami 47.029 forint nettó keresetet jelent. A szakképzettek 92.000 forint garantált közfoglalkoztatási bére nettó 60.260 forint. A foglalkoztatást helyettesítő támogatás összege 22.800 forint.

A munkaügyi vezető tájékoztatása szerint jelenleg 16 ezer Tolna megyei munkanélküli szerepel a hivatal nyilvántartásában, ami 14 százalékos munkanélküliségi rátának felel meg; a most elindult foglalkoztatási programok ezt az arányt lényegesen csökkentik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.