Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2013. Augusztus 23. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: orientpress

Segéd-jegyellenőröket alkalmaz a BKK

Segéd-jegyellenőröket alkalmaz a BKK

A BKK segéd-jegyellenőröket kölcsönöz a tömegközlekedési járművein utazók ellenőrzésére. Nyolc hónapra ötven ellenőrért nettó 80 millió forintot fizet ki annak a First Job Kft.-nek, amellyel a korábbi években is szerződésben állt - írja a Napi Gazdaság.

A munka ellátására naponta 50 főt (ami 10 fővel csökkenhet a teljesítés során) kölcsönöznek a közbeszerzésen nyertes First Job Kft.-től − két műszakban, 8 órás munkarendben, 1153 forintos óradíjért − derül ki az uniós közbeszerzési értesítőben megjelent hirdetményből. A szerződés nyolc hónapra, összesen nettó 80,2 millió forintra szól, ami azonban igény szerint meghosszabbítható. A júliusban zárult közbeszerzésen két ajánlat érkezett, a nyertesen kívül a Jobconcept Kft. pályázott.

A nyertes First Job Kft.-t már jól ismeri a BKK, illetve a BKV Zrt., korábban ugyanis többször szerződött a céggel segédellenőrök kölcsönzésére. A közbeszerzés nyomán kötött szerződésből kiderül, hogy 2011 novemberében szintén 50 ellenőr (ami azonban opcionálisan 50 fővel bővíthető volt) kölcsönzéséről állapodtak meg − szintén heti 40 órás munkavégzésre, két műszakban, személyenként még 858 forintos óradíjért. Az öt hónapra szóló (ami 12 hónappal meghosszabbítható volt) szerződés teljesítésében a First Job Kft. 60 százalékos arányban vett rész, míg a vállalkozás érdekeltségében, illetve a cégvezető és cégtulajdonos érdekeltségében lévő Diákmánia Iskolaszövetkezet 40 százalékos arányban. A munkavégzés a BKV felszíni tömegközlekedési járműveire terjedt ki, a HÉV kivételével, illetve a metróállomásokon sem kellett ellenőrizni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.