Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. Június 13. 08:31, kedd | Helyi
Forrás: Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Roma fórumot tartottak a Dombóvári Rendőrkapitányságon

Roma fórumot tartottak a Dombóvári Rendőrkapitányságon

A rendőrség és a megyei roma önkormányzatok vezetői részvételével a közelmúltban tartottak értekezletet a Dombóvári Rendőrkapitányságon.

A találkozó megtartására a rendőrség és a roma kisebbség közötti konfliktus és előítélet mentes viszony megteremtése érdekében meghozott ORFK intézkedési terv alapján került sor. A megbeszélésen a korábban meghatározott feladatok végrehajtásának értékelése és a helyi feladatok egyeztetése volt a téma.

A fórumot Dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, rendőrségi főtanácsos, kapitányságvezető nyitotta meg, majd köszöntötte a megjelenteket. Ezután Orsós Zoltán r. őrnagy területi kisebbségi összekötő köszöntötte a meghívottakat, majd tájékoztatta a megjelenteket az ORFK 2023. évi feladattervéről a témával kapcsolatban. Lényegi elemként említette a roma fiatalok rendőrré válásának programját, a pályaorientációs feladatokat, közös feladatként megjelölve a roma fiatalok tájékoztatását a rendvédelmi képzésekről.

A jelenlévőknek Kovács Richárd r. főhadnagy úr, a közelmúltban Arany pánt díjat nyert kollégánk rövid tájékoztatást adott saját életpályájáról, rámutatva, miként jutott el egy komfort nélküli házból a rendőrtiszti kinevezésig.

Zsiga Péter r. őrnagy úr, a Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetése, valamint a Tolna Vármegyei Kisebbségi Kapcsolattartó Munkacsoport nevében is köszöntötte a megjelenteket. Rövid tájékoztatást adott a munkacsoport működéséről, céljairól, egyben hangsúlyozta a munkacsoport, azon keresztül az ehhez hasonló értekezletek, párbeszédek fontosságát.

Sárközi Károly, az Országos Roma Önkormányzat képviselője elmondta, hogy büszke a Tolna Vármegyei együttműködésre. Jelezte, tudomása szerint változások várhatóak a nemzetiségi törvény módosítása miatt. Elmondta, hogy az országos központtal egyeztetve, részt szeretnének venni a határvadász kiképző tábor megtekintésén, ezzel is biztosítva, hogy a roma fiatalok tájékoztatása jobb legyen. Sárközi úr is kitért a pályaorientációs programokra, a roma fiatalok rendőrré válásának segítésére, hangsúlyozva, hogy tudja, nekik ezen a területen még sok feladatuk van.

Ezt követően az észrevételek, hozzászólások következtek, majd Kapitány úr megköszönte az értekezleten történő aktív részvételt és lezárta a fórumot.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.