Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Február 29. 12:30, szerda | Helyi
Forrás: József Attila ÁMK

Reflektorfényben a sokoldalú tehetség, Tóth Lili Anna

Reflektorfényben a sokoldalú tehetség, Tóth Lili Anna

A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács „Felfedezettjeink” pályázatának zsűrije a József Attila ÁMK Tehetségpont pályázatának Tóth Lili Annáról szóló anyagát kiemelkedően magas színvonalúnak találta, és különdíjban részesítette.

Az ünnepélyes díjátadás március 24-én lesz Budapesten.

Lili hetedik osztályos, matematika tagozatos tanuló. Sokoldalúságát hétéves kora óta bizonyítja. Kiemelkedő versenyeredményei (vers-, és prózamondásban, matematikában) mellett kitűnő tanuló, és - kórustagként, zenészként - állandó résztvevője az iskola és a város kulturális rendezvényeinek.

Versmondóként regionális megmérettetésen első, megyei versenyen harmadik helyezést ért el. Prózamondásban városi első helyezett lett több alkalommal is. Az iskolában alapított díjak közül elnyerte már „Az év tanulója” és „Az év sportolója” elismerést is.

Az ugrókötélsportban elért sikerei után 2007 óta naponta edz futóként, hétvégeken rendszeresen versenyekre jár. Edzője Fazekas Gáspár. Országos versenyeken elért egyéni első helyezései alapján már a magyar gyermekválogatott keretnek is tagja. Különleges tehetségét, rendkívüli akaraterejét, szívósságát tükrözik eredményei is. A 2010-es és a 2011-es évben több mint húsz alkalommal ért el országos (és nemzetközi) atlétika versenyeken első helyezést.

Munkájával, példamutatásával kortársainak, tanárainak megbecsülését egyaránt kivívta.

József Attila ÁMK

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.