Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Április 23. 05:00, csütörtök | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Ötletverseny a klímaváltozás kihívásaira

Ötletverseny a klímaváltozás kihívásaira

Idén második alkalommal kerül megrendezésre Európa legnagyobb cleantech üzleti ötletversenye. A ClimateLaunchpad több mint 1000, a klímaváltozás kihívásaira válaszoló ötletet vár Európa szerte május 15-éig.

A ClimateLaunchpad május 15-ig várja mindazok jelentkezését, akik a vállalkozói szellemen túl a fenntartható fejlődés kérdéseire válaszoló üzleti ötlettel bírnak. Az ötletek fókuszálhatnak a városi mobilitásra, de akár az élelmiszer-láncolat fenntartható átalakítását is feszegethetik. Egy biztos: a ClimateLaunchpad lehet a belépő az európai és világsiker felé vezető úton minden jelentkező számára.

A 25 országban párhuzamosan zajló versenyre jelentkezhetnek mindazok, akik:
a piaci tevékenységüket még nem kezdték meg;
- 200000 EUR összegnél kisebb külső befektetést szívtak fel indulásuk óta;
- az ötletre alapított projekt indulása óta legfeljebb 1 év telt el.

Frans Nauta, a Climate-KIC vállalkozási igazgatóhelyettese elmondta:' Az innovatív vállalkozásokban látjuk a legnagyobb potenciált ahhoz, hogy Európában megküzdjünk a klímaváltozás negatív hatásaival. A verseny segít összegyűjteni a legjobb ötleteket, és abban, hogy a vállalkozók, egyetemek és cégek egy összeurópai közösséget alkossanak. Együtt teremtjük meg a világ új gazdaságát.'

A verseny

Egy kétnapos üzleti bootcampen, majd az azt követő fókuszált tréningen készítik fel a csapatokat a nemzeti döntőre, ahol szakmai zsűri előtt prezentálják üzleti ötletüket.

Mind a 25 ország 3 legjobb üzleti ötlete bekerül a szeptember elején Hollandiában megrendezésre kerülő nemzetközi döntőbe, ahonnan a legjobb 8 automatikusan belépőt kap a Climate-KIC ACCELERATOR üzleti „gyorsító” programba, mely felvértezi őket a szükséges tudással ahhoz, hogy az ötletből sikeres vállalkozás épüljön.

A döntő nyertese emellett €10000, a második helyezett €5000, míg a harmadik €2500 pénzjutalmat kap.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Külföld

Joe Biden aláírta az Ukrajna hatvanmilliárd dolláros biztonsági támogatásáról szóló törvényt

Joe Biden elnök aláírta és ezzel hatályba léptette a 95 milliárd dollárról szóló törvénycsomagot, amely a többi között Ukrajna és Izrael számára tartalmaz forrásokat.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).