Városlista
2024. július 18, csütörtök - Frigyes

Hírek

2024. Május 31. 06:00, péntek | Életmód
Forrás: MTI

Nagymacskakifutót adtak át a veszprémi állatkertben

Nagymacskakifutót adtak át a veszprémi állatkertben

Nagymacskakifutót adtak át a veszprémi állatkertben csütörtökön a Modern városok program mintegy ötmilliárd forint összértékben megvalósult állatkerti fejlesztéseinek részeként, amellyel az intézmény fejes-völgyi területének mintegy egyharmada teljesen megújult.

Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter az avató ünnepségen azt mondta: az állatkert elmúlt tizenöt éves fejlődése a város és a térség gazdasága szempontjából is fontos. Munkahelyeket teremt, javítja az élhetőséget, valamint az idegenforgalomban is jelentős szerepe van - mutatott rá.

Az állatkert rengeteget ad hozzá Veszprémhez, nemcsak szép, de hasznos is - jelentette ki a tárcavezető.

Porga Gyula (Fidesz-KDNP) Veszprém polgármestere hangsúlyozta: a nagymacskakifutó átadása egy folyamat része, tudatos és folyamatos építkezés jellemzi a veszprémi állatkertet, amely évről évre bővül.

Ugyanez a hosszú távú építkezés jellemzi Veszprém városát is - mutatott rá a polgármester.

Ovádi Péter, az állatvédelmi cselekvési terv kidolgozásáért és végrehajtásáért felelős kormánybiztos, a térség országgyűlési képviselője az állatkert népszerűségére hívta fel a figyelmet, amely több mint négyszázezer látogatóval büszkélkedhet évente.

Török László, az állatkert igazgatója az ünnepséget követően az MTI-nek elmondta: a nagymacskakifutó a korábban átadott medvekifutóval és a háziállat-bemutatóval, valamint a terület teljes közműcseréjével együtt a Modern városok programban egy mintegy ötmilliárd forintos beruházáscsomag részeként valósult meg.

Az igazgató kiemelte: szibériai tigrisek, hópárducok és kárpáti hiúzok - a nagymacska kifutó lakói - régóta vannak az állatkertben, de korábbi tartási körülményeik már nem feleltek meg a legmodernebb állatkertészeti és turisztikai elvárásoknak.

Fotó: Wikipedia

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 18. 07:53, csütörtök | Életmód

Kékszalag - Mintegy 550 hajót és csaknem 2800 versenyzőt várnak az 56. nagydíjra

Mintegy 550 hajót és csaknem 2800 versenyzőt várnak az 56. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj csütörtöki rajtjára

2024. Július 18. 07:46, csütörtök | Életmód

Már mintegy 2000 embernek nyújtott segítséget a vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata

Már csaknem 2000 embernek nyújtott segítséget a vöröskereszt Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálata - közölte a szervezet csütörtökön az MTI-vel.

2024. Július 17. 07:56, szerda | Életmód

Különleges fényművészeti installációk láthatók az INOTA Focus: RADIANCE fesztiválon

Neves magyar és nemzetközi alkotók fényművészeti installációival várják az érdeklődőket augusztus 30. és szeptember 1. között a Várpalota melletti inotai hőerőmű területén.

2024. Július 16. 08:07, kedd | Életmód

Kétezer foglyot kaszabolhattak le a mohácsi csatát követően a tömegsírok vizsgálata szerint

A mohácsi csata IV. tömegsírjánál idén nyáron megkezdett feltárás is igazolja, hogy mintegy kétezer letérdeltetett foglyot kaszaboltak le szablyával az ütközetet követően