Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. December 12. 11:38, csütörtök | PR
Forrás: Arrabonamédia

Mit kell tudni a cirkon koronáról?

Mit kell tudni a cirkon koronáról?

Az európai lakosság jelentős hányada küzd különböző fogproblémákkal, de az igazán kiábrándító az az, hogy ez már a 12 éves korosztályban is halmozottan jelen van.

Ez azt jelenti, hogy már ebben a korban is 0,5-3,5 fogat érint a fogszuvasodás, ami elkeserítően magas. Nem jobb a helyzet a 35-45-ös korosztályban sem, mivel itt ez a szám még nagyobb. Általában a fogak 5-20 százalékát érinti valamilyen megbetegedés, és persze az ínybetegség sem elenyésző.

Cirkon korona

Koronára a fogak elvesztése vagy nagyfokú sérülés esetén van szükség. Igen ám, de miből készüljön a korona? Általában fémkerámia és cirkon korona közül tudunk választani, ami közül a cirkon az, ami ígéretesebbnek hangzik.

Nem meglepő, hogy az emberek jelentős része a természetes hatás érdekében a cirkon koronát választja, mivel megszólalásig hasonlít az eredetire. Persze megszólalás után is tökéletes.

A fogpótlás esetén mindig kétféle funkciót kell mérlegelni, hiszen a korona nem csak az esztétikumot hivatott megtartani, de elsődlegesen a rágófunkcióért felel. Ezzel szemben ma már az emberek jelentős részénél a külső megjelenés a legfontosabb, így előrébb sorolták az esztétikumot.

A cirkon korona szépsége abból fakad, hogy a cirkon meglehetősen jó áttetszőségű, szemben a fémmel. Nem mellesleg rengeteg árnyalatban elérhető, így tökéletes hasonlóság érhető el a szomszédos fogakkal.

A cirkónium egy igazán tartós fogpótlási lehetőség, mivel igen kemény és nagy szakító- és hajlító szilárdsággal rendelkezik, ami tökéletesen alkalmassá teszi a szerepére. A Prettau cirkon kifejezett előnye, hogy a pótlás egy tömbből készül, így elmaradhat a porcelán réteg, így a lepattanás is megelőzhető.

Mivel meglehetősen tartós, így költséghatékony is, ami azt jelenti, hogy nem kell túlságosan gyakran újabb kezelésnek alávetni magunkat. Persze mindez csak akkor opció, ha nem hanyagoljuk el a rendszeres fogászati ellenőrzést.

Érvek a cirkon korona mellett

Egy nagyon fontos szempont a cirkon korona választása mellett, hogy nem okoz allergiás reakciót. Mivel a fémek jellemzően allergizálhatnak, így a cirkon óriási előrelépést jelent a fogpótlásban.

Vegyük sorra, hogy miért is válasszunk cirkon koronát:

● Természetes hatásúak és esztétikusak

● Terhelhetőek, így jól bírják a rágást és az általa kifejtett erőt

● Ha vigyázunk rá, sokáig hű társunk marad a mindennapokban. Persze ide tartozik a fogászati ellenőrzés is.

● Tökéletesen illeszkedik, és az íny melletti terület sem színeződik el, mint a fémkerámia esetében

● Nincs allergiás reakció

Kell ennél több, hogy a cirkon koronát válaszd? A Completdent csapata felkészülten várja jelentkezésed!

Címkék: fogápolás, fogorvos

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat