Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2023. Március 27. 16:19, hétfő | Helyi

Megválasztották az év borait Dombóváron

Megválasztották az év borait Dombóváron

Az Éles Simon Kertbarát Egyesület Dombóvár borversenyének ünnepélyes eredményhirdetésén vett részt Pintér Szilárd polgármester március 25-én a Dombóvári Művelődési Házban.

A résztvevőket Páldi Ede, az egyesület elnöke köszöntötte, majd ismertette a harminckét borász hetvenöt leadott bormintáját. Az Éles Simon Kertbarát Egyesület Dombóváron kívül, tíz járási borász és tíz pécsi Bacchus Borklub tag nevezett a megmérettetésen. A leadott minták magas minőségét bizonyítja, hogy 34 bor érdemelt arany minősítést, 26 ezüstöt és 15 bronzot.

Kovács János, a bíráló bizottság elnöke elmondta, a nevezett borok minősége kiváló, a tavalyi év szőlőtermésének kedvezett az időjárás, a leadott nedűk letisztultak és tökéletes ízharmóniával rendelkeznek.

A minősítéseket és az aranyérmeket Páldi Ede elnök adta át, s minden bornál ismertette a jellemzőit a közönségnek. Az év bora díjakat Pintér Szilárd polgármester adta át 1-1 kupa kíséretében, melyet Dombóvár Város Önkormányzata ajánlott fel.
Az év fehérbora a Boda-Tevesz Családi Pincészet vegyes fehérbora érdemelte ki, az év rozé bora címet Csiszár László vegyese nyerte el, az év vörösbora díjat Pálfalvi Roland shirazával vihette haza.

Az eredményhirdetést követően szerény vendéglátással és bordalokkal készült az egyesület, majd Kiss András zenélt a közönségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.