Városlista
2024. április 17, szerda - Rudolf

Hírek

2023. Március 27. 16:19, hétfő | Helyi

Megválasztották az év borait Dombóváron

Megválasztották az év borait Dombóváron

Az Éles Simon Kertbarát Egyesület Dombóvár borversenyének ünnepélyes eredményhirdetésén vett részt Pintér Szilárd polgármester március 25-én a Dombóvári Művelődési Házban.

A résztvevőket Páldi Ede, az egyesület elnöke köszöntötte, majd ismertette a harminckét borász hetvenöt leadott bormintáját. Az Éles Simon Kertbarát Egyesület Dombóváron kívül, tíz járási borász és tíz pécsi Bacchus Borklub tag nevezett a megmérettetésen. A leadott minták magas minőségét bizonyítja, hogy 34 bor érdemelt arany minősítést, 26 ezüstöt és 15 bronzot.

Kovács János, a bíráló bizottság elnöke elmondta, a nevezett borok minősége kiváló, a tavalyi év szőlőtermésének kedvezett az időjárás, a leadott nedűk letisztultak és tökéletes ízharmóniával rendelkeznek.

A minősítéseket és az aranyérmeket Páldi Ede elnök adta át, s minden bornál ismertette a jellemzőit a közönségnek. Az év bora díjakat Pintér Szilárd polgármester adta át 1-1 kupa kíséretében, melyet Dombóvár Város Önkormányzata ajánlott fel.
Az év fehérbora a Boda-Tevesz Családi Pincészet vegyes fehérbora érdemelte ki, az év rozé bora címet Csiszár László vegyese nyerte el, az év vörösbora díjat Pálfalvi Roland shirazával vihette haza.

Az eredményhirdetést követően szerény vendéglátással és bordalokkal készült az egyesület, majd Kiss András zenélt a közönségnek.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.

2024. Április 12. 08:00, péntek | Helyi

Lomtalanítás Dombóváron

Idén két időpontban április 13-án és 27-én lesz Dombóvár különböző részein lomtalanítás. Utcákra lebontva az időpontokat cikkünkben olvashatják.