Városlista
2024. február 26, hétfő - Edina

Hírek

2023. November 26. 07:47, vasárnap | Életmód
Forrás: MTI

MÁV: kiállítás nyílt az Utasellátó alapításának 75. évfordulója alkalmából

MÁV: kiállítás nyílt az Utasellátó alapításának 75. évfordulója alkalmából

Megnyílt az Utasellátó alapításának 75. évfordulója alkalmából az egynapos jubileumi kiállítás Budapesten, a Keleti pályaudvaron - közölte a MÁV Zrt. szombaton az MTI-vel.

A közlemény szerint 1948. november 24-én jött létre a mai Utasellátó jogelődje, az Utasellátó Nemzeti Vállalat; 2020-ban a MÁV-START keretén belül működő Utasellátó Igazgatóság újjászerveződött.

Napjainkban több mint 400 munkatárs dolgozik azon, hogy a lehető legjobb vendéglátási szolgáltatást tudják biztosítani az utasok számára az étkező-, bisztró-, háló- vagy fekvőhelyes kocsival közlekedő vonatokon és két budapesti helyszínen is - írták.

Közölték azt is, hogy a kiállítás megnyitóján Pafféri Zoltán, a MÁV vezérigazgatója kiemelte: "az Utasellátó immár 75 éve része az életünknek, és elválaszthatatlan része a magyar vasúti tradíciónak. Ez idő alatt pedig sikerült neki az, ami csak kevés nagy, régi márkának: úgy újult meg, hogy közben meg tudott maradni olyannak, amilyen régen volt" - fogalmazott, hozzátéve, hogy az idén már több mint 680 ezer utas vette igénybe a fedélzeti vendéglátást.

Idézték Mosóczi Lászlót, a MÁV-START vezérigazgatóját, aki a megnyitón elmondta: huszonkét használt háló- és fekvőhelyes kocsit vásároltak, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy az egyre növekvő éjszakai utazási igényeket a vasúttársaság ki tudja szolgálni.

A nemzetközi étkezőkocsik szolgáltatását Pozsonyon, Prágán, Berlinen keresztül Hamburg felé, Pozsonyon és Varsón át Terespolba, továbbá Brassóba, Kolozsvárra és Bécsbe utazva lehet igénybe venni - fűzte hozzá.

"Az a célunk, ha egy utasunk igénybe veszi az étkező-, bisztró, vagy akár a háló- vagy fekvőhelyes kocsijainkat, akkor úgy szálljon le a vonatról, hogy vendégként foglalkoztak vele és olyan színvonalú ellátásban részesült, hogy szívesen visszatérne" - fogalmazott Mosóczi László.

A közlemény szerint Dibáczi Tamás, az Utasellátó igazgatója egyebek mellett arról beszélt, hogy "ez a szervezet, mint minden más, túl van szebb és nehezebb napokon, de mára kijelenthető, hogy az Utasellátó fénykorát éli". Az, hogy erre a magas szintre került a tevékenység, elsődlegesen a régi és a jelenlegi elkötelezett, hagyománytisztelő, összetartó, az utasainkért mindig készséggel, kedveséggel szolgálatra kész kollégáknak köszönhető - tette hozzá.

Címkék: máv, Utasellátó

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 26. 15:40, hétfő | Életmód

Meghalt Hunyadkürti György színművész

Elhunyt Hunyadkürti György; a kaposvári Csiky Gergely Színház Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művészét életének 73. évében hétfőn, váratlanul érte a halál - tájékoztatta a teátrum közleményben az MTI-t.

2024. Február 26. 10:00, hétfő | Életmód

Meteorológia: február második felében is melegebb van, mint a megszokott

Február második felében is melegebb van a megszokottnál, a napi csúcshőmérséklet átlagosan 6 Celsius-fokkal haladta meg a szokásost - derül ki a HungaroMet Zrt. hétfői Facebook-bejegyzéséből.

2024. Február 24. 13:26, szombat | Életmód

César-díj - Tarolt az Egy zuhanás anatómiája

Tarolt az Egy zuhanás anatómiája című film a francia Oscar-díjnak számító César-díj kiosztóján: a Justine Triet rendezésében készült lélektani krimit hat kategóriában díjazta péntek este a francia filmakadémia.

2024. Február 24. 13:22, szombat | Életmód

Tartós élelmiszert gyűjtenek jövő vasárnaptól a katolikus templomokban

Tartós élelmiszert gyűjtenek jövő vasárnaptól egy héten keresztül a katolikus templomokban, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) erről szóló körlevelét most vasárnap országszerte felolvassák minden szentmisén.