Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Május 28. 23:55, hétfő | Helyi
Forrás: helyi híreink szerkesztője

Életet az Éveknek: Sásdon találkoztak a megye tagszervezetei

Életet az Éveknek: Sásdon találkoztak a megye tagszervezetei

Megyei találkozót rendezett május 26-án a sásdi közösségi házban a Nyugdíjas Klubok és Idősek „Életet az Éveknek” Országos Szövetségének Baranya Megyei Szervezete.

A hagyományos tavaszi fesztivált Székely Szilárd sásdi polgármester ajánlkozására rendezték meg idén Sásdon, az egy éve átadott közösségi házban. A szervezésben jelentős részt vállaltak az épületben működő Sásdi Általános Művelődési Központ (ÁMK) Városi Könyvtára és Művelődési Központja részéről Bódog Vilmosné és munkatársai.

A Drávaszerdahelyről, Mohácsról, Szaporcáról, Kővágószőlősről, Magyarhertelendről, Komlóról, Mánfáról, Kásádról, Sásdról, Pécsváradról, Mindszentgodisáról, Baranyajenőről, Lánycsókról, Vásárosdombóról és Gödréből érkezett nyugdíjasokat Sipos Imréné, a Klubszövetség megyei elnöke, Székely Szilárd polgármester, Polics József országgyűlési képviselő és Kengyel Zsuzsanna, a Sásdi ÁMK igazgatója köszöntötte.

Ezután számos előadónak és műsorszámaiknak - köztük a Sásdi Őszidő Klub Férfikara által elénekelt bordaloknak, Koszorus Jenő tárogatójátékának és a mindszentgodisai Markó Mihály előadásában elhangzó József Attila-versnek - tapsolhatott a több mint kétszáz részvevő, akik szomorú ráadásként egyik nemrég elhunyt kortársuk versét is meghallgatták.

Az Imri Lajos elnökhelyettes konferálásával lezajlott színes műsort követően a rendezők ajándékkal köszönték meg a házigazdák kedvességét, díszoklevelekkel és apró jutalommal pedig a fellépők erőfeszítéseit. Majd az ÁMK munkatársai és helyi önkéntes fiatalok által felszolgált ebéd és tombolasorsolás következett.

A zenés táncdélutánnal záruló megyei találkozón teljesítette a végéhez közeledő Digitár projekthez kapcsolódó egyik vállalását a házigazda Sásdi ÁMK. A pécsi Zöld Híd Alapítvánnyal együttműködve energia-takarékossággal kapcsolatos, unokáknak is átadható ismereteket átadó tájékoztató anyagokkal látták el az érdeklődő nyugdíjasokat.

Szöveg és fotók: Cserveni Gábor. További felvételekért kattintson a lenti képre.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 08:15, hétfő | Helyi

Szivárvány Óvoda családi délután a klímavédelem jegyében

A Dombóvári Szivárvány Óvoda családi délutánt tartott a klímavédelem jegyében április 26-án.

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.