Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2019. Július 16. 11:00, kedd | Helyi
Forrás: Dombó Média

Közösen táboroztak a német és magyar diákok

Közösen táboroztak a német és magyar diákok

Az elmúlt évekhez hasonlóan július második hetében ismét német és magyar gyerekek zsivajától volt hangos Gunaras,

ugyanis ott táborozott a József Attila Általános Iskola 34 diákja és a Bad Mergentheimben működő Kopernikus Reáliskola 39 tanulója.

Az oktatási intézmények között több mint negyedszázados a partnerkapcsolat, melynek keretében évente egy alkalommal az újdombóvári felső tagozatos gyerekek látogatnak el a Baden-Württemberg tartománybeli kisvárosba, ahonnan aztán német gyerekek érkeznek Magyarországra. Hosszú időn keresztül az önkormányzat tulajdonában lévő Balatonfenyvesi Ifjúsági Táborban fogadta vendégeit a József Attila Általános Iskola, az utóbbi években azonban már a Dombóvárhoz tartozó üdülőhely lett a találkozási pont.

A július 8-i érkezés, elszállásolás és étkezés után ismerkedéssel telt az első nap, majd kedden a Balatonhoz kirándultak autóbusszal a tábor résztvevői. Szerdán sportvetélkedőkön mérhették össze ügyességüket, gyorsaságukat, erejüket és kitartásukat a lányok, illetve a fiúk. Csütörtökön Budapestre utazott a társaság, ahol az Országházat nézték meg a gyerekek és az őket kísérő pedagógusok. A péntek kézműves foglalkozásokkal telt el, majd a német diákok a magyar tanulók otthonaiba költöztek el, ahol a hétvégét családi körben töltötték. A házigazdák szerveztek számukra különböző programokat, többen a bikali Élménybirtokot keresték fel, mások a Pécsi Mecsextrém Parkot választották kikapcsolódásuk helyszínéül, de akadtak olyanok is, akik közösen fürödtek, grilleztek, játszottak, vagy bicikliztek. A hét együtt töltött nap és a vasárnap délutáni búcsúzás után a vendégek hazautaztak Bad Mergentheimbe.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.