Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Július 09. 18:15, hétfő | Helyi sport
Forrás: Sásd és Vidéke

Újra a válogatottban birkózhat Dorina

Újra a válogatottban birkózhat Dorina

Bubori Dorina, a Sásd környékéről származó tehetséges birkózólány a tavaly nyári varsói Eb-szereplése óta több rangos nemzetközi versenyen bizonyította rátermettségét.

A kadet válogatott tagjaként 52 kg-ban részt vett a Lengyel Nagydíjon, ahol négy győzelemmel az ötödik helyezést érte el, majd Ausztriában a Flatz Openen, ahol kiváló szerepléssel második lett. Ezután Nagykanizsán, női nemzetközi versenyen végzett ismét másodikként.

Junior korosztályban is megmérettette magát, ahol a magyar bajnokságon 55 kg-os súlycsoportban második lett. Május 5-én, a Szigeti Vízmű-kupán, Szigetszentmiklóson első helyezést ért el. Ezzel a győzelemmel egyben elérte, hogy ismét ott lehessen a válogatott tagjaként a katowicei (Lengyelország) Eb-n és az Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban rendezendő vb-n. Dorina szeptember óta Budapesten tanul és végzi az edzéseket. Az Eb és vb előtt edzőtáborokon és további külföldi versenyeken vesz részt.

Időközben Dorina édesapja, a veteránok mezőnyében induló Bubori Antal sem tétlenkedett. A Dunaferr Kupán indult április 14-én, Mezőfalván, ahol első helyezett lett a 63 kg-os súlycsoportban. Látszik, hogy nagy szorgalommal párosuló tehetséggel el lehet jutni az ország egyik legkisebb községéből Európa és a világ sportversenyeire is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:44, péntek | Kék hírek

Halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét Aszódon találták meg

Rabszolgaként dolgoztatták és halálra verték azt a nőt, akinek a holttestét április 28-án találták meg járókelők Aszódon, az ügyben négy ember ellen indult eljárás

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma