Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. November 28. 08:18, kedd | Helyi

Hétvégi ház égett Kocsolán, aknába esett egy kutya Dombóváron - hétvégén történt

Hétvégi ház égett Kocsolán, aknába esett egy kutya Dombóváron - hétvégén történt

Öt tűzeset és kilenc műszaki mentés adott munkát a tűzoltóknak Tolnában a hétvégén.

Teljes terjedelmében égett egy negyvenöt négyzetméteres hétvégi ház szombat délután Kocsolán, az Akácfa utcában. A tűzesethez a dombóvári hivatásos tűzoltókat riasztották, akik három vízsugár és kéziszerszámok segítségével oltották el a lángokat. Ezt követően egy füsteltávolító ventilátor segítségével szellőztették át az épületet.

Másfél méter mély aknába esett egy német juhászkutya szombat délután Dombóváron, a Zrínyi utcában. A dombóvári hivatásos tűzoltók mentőkötelek segítségével emelték ki a bajba jutott állatot.

Felborult egy terepjáró péntek délután Tamásiban, a hatvanötös számú főút negyvennyolcadik kilométerénél. A baleset helyszínére a tamási önkormányzati tűzoltók vonultak, akik a kerekeire állították a járművet, amelynek sofőrje önerejéből hagyta el az utasteret.

Bejelzett egy szén-monoxid-érzékelő péntek délután Hőgyészen, egy Fő utcai lakóházban. Az épületben egy cserépkályha és egy nyílt égésterű gázbojler is üzemelt. A műszaki mentés helyszínére riasztott tamási önkormányzati tűzoltók rekonstruálták az esetet, amely során veszélyes határértéket mértek. A tűzoltóegységek felhívták a lakók figyelmét, hogy a fűtőberendezéseket a felülvizsgálatig ne használják, továbbá a kéményseprőket is értesítették.

Szén-monoxid-mérgezések megelőzése:
A szén-monoxid színtelen, szagtalan, sem az emberek, sem az állatok nem tudják érzékelni. Nagyon mérgező, ha a szoba levegőjének csak egy százalékát eléri a koncentrációja, már perceken belül halált okoz. Akkor jön létre, ha beltérben nyílt láng van, és a tűz környezetében nem megfelelő a levegő-utánpótlás. Ha elérhető a vízmelegítőnk, vagy fűtőeszközünk égéstere, látható a láng, akkor állandó és automatikus szellőzésről kell gondoskodni. Nem elég néha kinyitni az ablakot. Érdemes ezek mellett a fűtőeszközöket, lánggal működő vízmelegítőket évente egyszer szakemberrel ellenőriztetni és egy jó minőségű szén-monoxid-érzékelőt is beszerezni.

A katasztrófavédelem weboldalán elérhető a szén-monoxid-érzékelők pozitív és negatív listája:

https://katasztrofavedelem.hu/33883/szen-monoxid-erzekelok

Fotó: Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.

2024. Április 22. 13:00, hétfő | Helyi

A maximumot nyújtotta minden dombóvári karatés Debrecenben

Április 12-14. között rendezték meg Debrecenben a Karate Európa Bajnokságot és utánpótlás Európa Kupát.