Városlista
2020. szeptember 20, vasárnap - Friderika

Hírek

2020. Szeptember 16. 08:29, szerda | Helyi
Forrás: Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Hétfőn két tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak megyénk tűzoltói

Hétfőn két tűzesethez és hat műszaki mentéshez vonultak megyénk tűzoltói

Délelőtt egy személygépkocsi sodródott le az úttestről Kaposszekcsőnél, a 611-es úton.

Műszaki mentések:
Délelőtt egy személygépkocsi sodródott le az úttestről Kaposszekcsőnél, a 611-es út hetedik kilométerszelvényénél. Az autóban egy fő utazott, aki önerőből hagyta el a járművét. A műszaki mentéshez a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság két fecskendőjét riasztották. A beavatkozásban részt vevő rajok áramtalanították a gépkocsit. A helyszínen félpályás útzár volt érvényben. A balesetezett személyautót a kiérkezett autómentő szállította el.

Délután egy munkagép középnyomású gázvezetéket vágott át Dombóváron. A helyszínre a rendőrség, a gázszolgáltató és az áramszolgáltató szakemberi mellett a dombóvári hivatásos tűzoltók vonultak, akik folyamatosan gázkoncentráció méréseket végzek. Az érintett utcát lezárták és lakosságvédelmi intézkedés keretében tájékoztatták a lakosságot. A gázszolgáltató szakemberei a sérült részt kiszakaszolták, majd csőszorítóval elszorították.

A reggeli órákban egy járműforgalmat veszélyeztető, nagy méretű leszakadt faághoz riasztották a tűzoltókat Tolna Mözsön, a Szent István utcába. A műszaki mentéshez érkezett tolnai önkormányzati tűzoltó egységek egy motoros láncfűrész segítségével távolították el a forgalmi akadályt képező fát.

Tűzesetek:
Reggel a Baranya megyei Szalatnakra segítségnyújtásra riasztották a bonyhádi hivatásos tűzoltókat, ahol egy 100 négyzetméteres lángokban álló istálló oltásánál avatkoztak be a tűzoltó rajok.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 17. 22:34, csütörtök | Helyi

A Kaposmenti Magazin szeptember 15-i adása

Vállalkozói fórum a szakképzésről, Dombóvár díszpolgára lett Molnár István, új játszótér Kurdon, helyi fotósok alkotásaiból nyílt kiállítás a Tinódi Házban.

2020. Szeptember 17. 08:24, csütörtök | Helyi

Újabb értékes információkra bukkantak a régészek Dombóváron

Idén nyáron is folytatódott a régészeti munka.

2020. Szeptember 15. 09:25, kedd | Helyi

Új műfüves pálya épül a Belvárosi Általános Iskolában

A pálya multifunkcionális lesz, amely azt jelenti, hogy többek között helyet kap a pályán négy kosárlabda palánk is a játéktér felfestésével.

2020. Szeptember 14. 13:00, hétfő | Helyi

Kulturális Örökség Napok a Dombóvári Helytörténeti Gyűjteményben

Szeptember 19-20-án várják az érdeklődőket a megújult Helytörténeti Gyűjteménybe.