Városlista
2021. április 13, kedd - Ida

Hírek

2021. Március 03. 10:20, szerda | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata

Három sportlétesítmény át­ne­ve­zéséről is döntés született

Három sportlétesítmény  át­ne­ve­zéséről is döntés született

Buzánszky Jenő, Lampert Gábor és Ujvári Kálmán. Mindhárom név ismert a dombóváriak előtt.

Korábban a város sportéletében meghatározó szerepet töltöttek be, a mai napig elismerjük munkájukat, tisztelettel emlékezünk rájuk. Ezért három sportlétesítmény átnevezéséről is döntés született a februári testületi ülésen, mely nevüket viseli március 1-jétől. Mindhárom esetben a családtagok hozzájárulásával valósulhatott meg a névváltozás, illetve egy esetben a névadás.

A Dombóvár, Kinizsi u. 37. szám alatt található JAM-Központ U-alakú épületének északi szárnyában lévő, sportcélra szolgáló helyiségcsoport a Mándi Imre Ökölvívó Terem elnevezést viseli 2016. január óta. A köztiszteletben álló és a dombóvári ökölvívás fejlődéséért kiemelkedő munkát végző Lampert Gáborról a Lampert Gábor Ökölvívó Terem elnevezést kapta.

A Katona József utcai sporttelep 2015. november 1. napjától viseli a Dombóvári Ifjúsági Sporttelep elnevezést, amely a névváltoztatást követően a köztiszteletben álló és a dombóvári futball fejlődéséért kiemelkedő munkát végző Ujvári Kálmánról Ujvári Kálmán Sporttelep elnevezést viseli a döntés értelmében.

A Tolna Megyei SZC Esterházy Miklós Szakképző Iskola és Kollégiumnak helyet adó ingatlan sportolásra szolgáló része – mely az iskolai sportcsarnokból, a mellette létesült műfüves sportpályából, illetve a hamarosan ehhez tartozó konténer öltözőkből áll – a Buzánszky Jenő Sportkomplexum elnevezést kapta.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 13. 09:22, kedd | Helyi

Innovációs díjat nyert a Gierlinger Prémium kockázott bacon

Inno d’Or – Év Innovációja 2021 címet nyert el csomagolás főkategóriában a négykamrás csomagolású Gierlinger Premium kockázott bacon.

2021. Április 12. 08:49, hétfő | Helyi

Az egyik U19-es csapat még esélyes a megyebajnoki címre

A 2020/2021 évi bajnokságban a Dombóvári Focisuli Egyesület U 19-es korosztályban két csapattal is indult, mivel 26 fős kerettel rendelkezik a korosztályban. Így biztosítanak játéklehetőséget mindenki számára.

2021. Április 10. 13:00, szombat | Helyi

Önkéntes lakossági felmérést végeznek

A Központi Statisztikai Hivatal megbízásából a Statek Statisztikai Elemző Központ Kft. önkéntes adatszolgáltatáson alapuló lakossági adatfelvételeket hajt végre,

2021. Április 10. 08:00, szombat | Helyi

Kiosztották a húsvéti videó verseny díjait

A Földi István Könyvtár kezdeményezett felhívást még húsvét előtt két kategóriában az ünnephez kapcsolódóan.