Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Március 06. 16:06, szerda | Belföld
Forrás: MTI

Harminc millió forintra bírságolta a Vodafone-t a GVH

Harminc millió forintra bírságolta a Vodafone-t a GVH

Harminc millió forintra bírságolta a Vodafone Magyarország Zrt.-t a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megtévesztő mobilinternet reklámok miatt - közölte a GVH szerdán az MTI-vel. A Vodafone szerint a GVH rosszul értelmezte a reklámban elhangzott, és a lefedettségre vonatkozó "országszerte" szóhasználatot.

A versenyhivatal a Vodafone 2012. február 13. és március 31. között zajlott, a társaság mobilinternet hálózatát népszerűsítő reklámkampányát vizsgálta.
A hatóság megállapította, hogy a vállalkozás valótlanul állította, hogy szélessávú mobilinternet hálózata bárhol elérhető, ráadásul a reklámok a másik két versenytárs hálózatának elérhetőségére vonatkozóan kritikát tartalmaztak. A reklámban megjelenő fő üzenet a GVH szerint így az volt, hogy a Vodafone mobilinternet hálózata országszerte mindenhol elérhető, míg a két versenytárs hálózata nem. A GVH szerint ez alkalmas a fogyasztók megtévesztésére.
A 30 milliós bírság kiszabásakor a versenyhatóság súlyosító tényezőként értékelte, hogy a jogsértés közel két hónapon át folyt, és a fogyasztók széles körét érintette. Szintén súlyosító körülményként vette figyelembe, hogy a vállalkozás korábban már több alkalommal tanúsított a fogyasztók megtévesztésére alkalmas magatartást.
A Vodafone véleménye szerint azért találta a GVH megtévesztőnek reklámfilmjét, mert a hatóság a benne szereplő mobilinternet lefedettségre vonatkozó "országszerte" szóhasználatot az "országban mindenhol"-ként értelmezte. A társaság az MTI-hez eljuttatott közleményében hozzáteszi: a Vodafone Magyarország mobilinternet lefedettsége az ország területének 91 százalékán érhető el a lakosság 95 százaléka számára.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során