Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2012. Június 11. 05:00, hétfő | Sport
Forrás: MTI

EURO-2012 - Kétgólos horvát siker az írek ellen

EURO-2012 - Kétgólos horvát siker az írek ellen

A horvát válogatott 3-1-es győzelmet aratott az ír csapat felett a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának vasárnapi második mérkőzésén.

A csoport másik, kora esti találkozóján a címvédő spanyolok 1-1-es döntetlent játszottak az olaszokkal, így az első kör után a horvátok állnak az élen.

Eredmény:
C csoport, 1. forduló:
Horvátország-Írország 3-1 (2-1)
-------------------------------
Poznan, 43 ezer néző, v.: Bjorn Kuipers (holland)
gólszerző: Mandzukic (3., 48.), Jelavic (43.), illetve St. Ledger (19.)
sárga lap: Modric (53.), Kranjcar (54.), illetve Andrews (45.)

Horvátország:
-------------
Pletikosa - Srna, Corluka, Schildenfeld, Strinic - Vukojevic - Rakitic (Dujmovic, 92.), Modric, Perisic (Eduardo, 89.) - Mandzukic, Jelavic (Kranjcar, 72.)

Írország:
---------
Given - O'Shea, St. Ledger, Dunne, Ward - Whelan, Andrews - McGeady (Cox, 54.), Duff - Doyle (Walters, 53.), Keane (Long, 75.)

I. félidő:
----------
3. perc: egy bal oldali szöglet után az írek nem tudtak felszabadítani, a labda Srna elé került, aki az alapvonaltól középre ívelt, a teljesen üresen álló Mandzukic pedig a kapu bal oldalába fejelt (1-0).
19. perc: McGeady bal oldali szabadrúgását a túloldalon érkező St. Ledger három méterről fejelte a hálóba (1-1).
43. perc: Modric 20 méteres lövése a tömörülő ír védőfalról az üresen álló Jelavic elé került, ő pedig a kivetődő Given felett a kapuba pörgetett (2-1).

II. félidő:
-----------
48. perc: Perisic bal oldali beadását Mandzukic a bal kapufára fejelte, a labda pedig az elvetődő Givenről pattant a hálóba (3-1).

Gyors horvát góllal indult a találkozó, ám az írek az egygólos hátrány ellenére sem törtek meg, és valamivel több mint negyedóra után egyenlítettek is. Ezt követően nagy részben a mezőnyben folyt a játék, de mindkét együttes előtt adódott gólszerzési lehetőség, sőt, ebből a szempontból a horvátok álltak jobban. A félidő végéhez közeledve erősödött a horvátok nyomása, s két perccel a lefújás előtt - némi szerencsével - ismét megszerezték a vezetést.
A második játékrész szinte pontosan ugyanúgy kezdődött, mint az első: ismét Mandzukic, s ismét a harmadik percben volt eredményes. Az Eb-k történetének legidősebb szövetségi kapitánya, a 73 éves és 85 napos Giovanni Trapattoni kettős cserével próbálta felrázni az írek játékát, de a friss emberekkel együtt sem sikerült igazán nyomás alá helyezni az ellenfél kapuját. A horvátok a lefújásig már leginkább csak az eredmény megtartására törekedtek, s ez a szervezett védekezésnek, illetve Pletikosa védéseinek köszönhetően sikerült is nekik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.