Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Június 11. 05:00, hétfő | Sport
Forrás: MTI

EURO-2012 - Döntetlen a spanyol-olasz rangadón

EURO-2012 - Döntetlen a spanyol-olasz rangadón

Döntetlent (1-1) játszott egymással a címvédő spanyol és az olasz válogatott a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságon, a C csoport vasárnapi első összecsapásán.

A találkozót Kassai Viktor vezette.
A C csoport másik vasárnapi mérkőzésén, 20:45 órától az írek a horvátokkal találkoznak.

Eredmény:
C csoport, 1. forduló:
Spanyolország-Olaszország 1-1 (0-0)
-----------------------------------
Gdansk, 40 ezer néző, v.: Kassai Viktor
gólszerző: Fabregas (64.), illetve Di Natale (60.)
sárga lap: Jordi Alba (66.), Arbeloa (84.), Torres (84.), illetve Balotelli (37.), Bonucci (66.), Chiellini (79.), Maggio (89.)

Spanyolország:
--------------
Casillas - Arbeloa, Piqué, Sergio Ramos, Jordi Alba - Xavi, Busquets, Xabi Alonso - David Silva (Jesús Navas, 65.), Fabregas (Torres, 74.), Iniesta

Olaszország:
------------
Buffon - Chiellini, De Rossi, Bonucci - Giaccherini, Marchisio, Pirlo, Thiago Motta (Nocerino, 90.), Maggio - Cassano (Giovinco, 65.), Balotelli (Di Natale, 56.)

II. félidő:
-----------
60. perc: Pirlo remek ütemben indította a leshatáron kiugró Di Natalét, aki 14 méterről, a kapujából kimozduló Casillas mellett jobbal a kapu bal oldalába lőtt (0-1).
64. perc: David Silva adott kitűnő labdát a védők mögé befutó Fabregasnak, aki 11 méterről, Buffon mellett a hálóba gurított (1-1).

Az első félidő első felében a spanyolok jóval többet veszélyeztettek, az olaszok inkább csak a védekezéssel törődtek, igaz erre voltak kényszerítve. A címvédő a tőle előzetesen várt, labdatartásra épülő játékot erőltette, Fabregas, Iniesta és Xavi többször is megzavarta az ellenfelet egy-egy váratlan megoldással. A játékrész felénél aztán ritmust váltottak az olaszok, több komoly helyzetet is kidolgoztak, s néhányszor csak Casillason múlt, hogy nem szereztek vezetést.
A szünet után ismét a spanyolok irányították a mérkőzést, igaz, Balotelli egy szemfüles labdaszerzés után ziccerben vezethette a labdát Casillasra, de elszórakozta a lehetőséget. Cesare Prandelli szövetségi kapitány ezután - Balotelli helyett - pályára küldte Di Natalét, s az Udinese csatára szinte azonnal meg is szerezte a vezetést az olaszoknak. Nem sokat késett a spanyolok válasza, négy perccel később egyenlítettek, s a lefújásig sokkal többször veszélyeztettek, mint ellenfelük. Újabb találatot azonban már egyik csapatnak sem sikerült szereznie, így pontosztozkodással ért véget az összecsapás.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.