Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2022. Május 27. 08:45, péntek | Sport
Forrás: infovárosok

Erősport: Magyarországra látogat a litván legenda, Žydrūnas Savickas

Erősport: Magyarországra látogat a litván legenda, Žydrūnas Savickas

Augusztusban szemináriumot és bemutatót is tart a hatszoros egyéni világbajnok, nyolcszoros Arnold Classic-győztes erősember.

A Prémium Média & Sport Management meghívására augusztusban hazánkba látogat a nyolcszoros Arnold Strongman Classic-győztes, Litvánia színeiben négyszer is a világ legerősebb emberének bizonyult Žydrūnas Savickas. A sportoló augusztusban a Prémium-liga Scitec Muscle Beach siófoki helyszínén tart majd bemutatót a közönségnek, két nappal előtte pedig szemináriumot a hazai erősembereknek.

„Két apropója is van Savickas látogatásának. Ez egyik egy olyan erősport-szeminárium, amelynek az ötletén jó ideje dolgozunk, és hasonló eddig még nem volt Magyarországon. A klasszikus strongman sport, illetve az erőemelés kapcsán szeretnénk összehozni egy olyan egynapos részben beszélgetéseken, részben gyakorlati feladatokkal kombinált szemináriumot, amely jó gondolatébresztő és motiváció lehet a hazai versenyzők és edzők számára. Ennek lesz az egyik fő előadója és vendége Žydrūnas” – mesélte a társötletgazda és -szervező Botka István a közelgő eseményről.

Savickas valódi ikon az erősportok világában: három évtizedet felölelő profi pályafutása alatt nyolcszor nyert Arnold Classicot, további négy alkalommal volt dobogós a világ legpatinásabbnak tartott erősember versenyén az ohioi Arnold Sports Festival keretei közt. A ma már veteránnak számító erősember 16-szoros országos bajnok (2020-ban, közel 45 évesen szerezte a legutóbbit), különböző szervezeteknél összesen hatszoros egyéni világbajnok. Még 2018-ban, 43. életévét taposva is ott tudott lenni a vb top 10-es mezőnyében.

„Óriási név a sportban, régóta fontolgattuk, hogy jó lenne valahogy Magyarországra csábítani. Persze akad még egy-két hasonló kiszemeltünk. Megkerestük, végig nagyon színpatikus volt, és elsőre igent mondott. Mondanom sem kell, nagyon-nagyon pozitív az eddigi hozzáállása, és biztos, hogy nagy élmény és nagy tanulság lesz őt figyelni a hazai erősembereknek. Azt gondolom, az ő személye a sportágon belül olyan, mintha egy kosárlabdázó az 1992-es Dream Team tagjaival találkozhatna. Egészen hátborzongató, amit elértek a saját sportágukban” – tette hozzá a sportmenedzser.

Savickas érkezése azonban nem csak a versenyzőknek lesz óriási élmény: a 46 esztendős litván kolosszus ugyanis a Prémium erősemberliga siófoki állomásán, az augusztusi Scitec Muscle Besch-en is bemutatót tart majd a nagyérdemű számára.

Címkék: erősport

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:14, kedd | Sport

Bronzérem az Euro Trophy-n

Beszélgetés a nem kicsit boldog Szabó Bende gokartversenyzővel az Euro Trophy után.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Sós Csaba: Milák egyedi utat jár, de jóval előrébb tart, mint amire számítani lehetett

A szövetségi kapitány szerint Milák Kristóf egyedi utat jár be, és az úszók pénteken zárult országos bajnokságán jobban teljesített, mint amire ő számított.

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Cseh vezetés a prológ után, László Martinék másodikok

2024. Április 13. 06:00, szombat | Sport

Női kézilabda olimpiai selejtező - Magyarország-Svédország 28-25

A magyar női kézilabda-válogatott 28-25-re legyőzte Svédországot a debreceni olimpiai selejtezőtorna pénteki, második fordulójában, így csak akkor nem szerez kvótát, ha vasárnap öt vagy több góllal kikap Japántól.