Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Február 04. 16:30, szombat | Helyi
Forrás: Tilinger Sándor, hírszerkesztőnk

Elhunyt dr. Magda Tamás, Dombóvár díszpolgára

Elhunyt dr. Magda Tamás, Dombóvár díszpolgára

Nemrég kaptuk a hírt, hogy életének hetvenhatodik évében elhunyt dr. Magda Tamás tüdőbelgyógyász főorvos, a Pro Oppido Dombóvár díszpolgári cím viselője, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjének tulajdonosa.

A szinte a haláláig aktív szakmai tevékenységet folytató és közéleti szerepet betöltő dr. Magda Tamás Szigetváron született 1936. október 4-én. A dombóvári tüdőbeteg-gondozó intézetet 1970-től harmincnyolc éven át vezető orvost számos elismerésben részesítették. Szakmai kitüntetései mellett 2000-ben Dombóvár Város Elismerő Díszjelvényének lett tulajdonosa, 2006-ban pedig Dombóvár város díszpolgárává választották. Hosszú időn át végzett, kiemelkedő szakmai és közéleti munkája elismeréseként 2010-ben megkapta a Magyar Köztársaság Érdemkeresztjét (első képünkön - forrás: Tilinger Sándor).

A dombóvári közéletben betöltött szerepe kiterjedt többek között a Vöröskereszt helyi szervezete és a Csiga 2000 Egészségmegőrző és Szabadidős Egyesület elnöki feladatainak ellátására. 2010-ben alapítótagja volt a Hotel Dombóvár Baráti Asztaltársaságnak, melynek 2011. október 14-i találkozóján kedves élc kíséretében, de meghatódva vette át a közösség jelképes születésnapi ajándékát Bodó János Attilától (második képünkön - forrás: dr. Kriston Vízi József).

Harmadik képünk talán egyike a dr. Magda Tamásról a médiában megjelent utolsó fotóknak. Dr. Kriston Vízi József az Asztaltársaság 2011. december 12-i összejövetelén örökítette meg őt az utókornak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.