Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. November 18. 13:28, péntek | Helyi
Forrás: Illyés Gyula Gimnázium

Fantasztikus dombóvári gimnáziumi sikerek az országos labdarúgás-történeti vetélkedőn

Fantasztikus dombóvári gimnáziumi sikerek az országos labdarúgás-történeti vetélkedőn

Az írásbeli forduló és a szóbeli döntő is elsősorban az 1930-as, 1950-es és 1980-as évek legfontosabb labdarúgással kapcsolatos eseményeit, érdekességeit ölelte fel.

A Fülöp Márton Alapítvány feladatának tűzte ki a magyar labdarúgás történelmének ápolását, a hagyományok népszerűsítését. E célból hirdettek országos versenyt Fülöp Márton Labdarúgás-történeti Vetélkedő címmel.

A megmérettetésre több tucatnyi csapat nevezett az ország minden tájáról. Két előzetes online forduló alapján alakult ki a döntő mezőnye, ahová örvendetes módon a Dombóvári Illyés Gyula Gimnázium mindkét csapata bekerült. Az írásbeli forduló és a szóbeli döntő is elsősorban az 1930-as, 1950-es és 1980-as évek legfontosabb labdarúgással kapcsolatos eseményeit, érdekességeit ölelte fel.

A 2022. november 15-én, Budapesten megrendezett döntő hatalmas dombóvári sikerekkel zárult. A 3. helyet a gimnázium Ruppert Dominik 9. n-es és Szőcs Patrik 10. n-es tanulók által alkotott csapata szerezte meg. Még ennél is ragyogóbb teljesítményt mutatott be az Újvári Bence 10. a és Juhász Barnabás 11. b osztályos diákok által alkotott gárda, amely megnyerte a nívós vetélkedést.

A tanulók értékes könyvjutalmakat, válogatott mezeket és egyéb ajándéktárgyakat vehettek át a helyszínen. Még nagyobb örömöt jelentett számukra, hogy fődíjként megtekinthették a Puskás Aréna VIP-páholyában a Magyarország-Görögország barátságos futball mérkőzést. A döntő helyszínén az ifjú labdarúgó tudorok megismerkedhettek a közelmúlt híres válogatott játékosaival, találkozhattak többek között Nyilasi Tiborral, Détári Lajossal és Garaba Imrével.

A diákok felkészítője Dr. Szenyéri Zoltán intézményvezető volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.

2024. Április 25. 17:33, csütörtök | Helyi

A Dombóvári Szuperinfó legújabb száma oldalunkon már olvasható!

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Helyi

Dombóváron is csatlakoztak a TeSzedd! programhoz

A hét több napján a város különböző részein gyűjtötték a szemetet diákok, egyesületek és szervezetek önkéntesei.

2024. Április 22. 17:30, hétfő | Helyi

Vindics-Tóth Lili az ötezer méterre koncentrál az atlétikai Eb-ig

A tízezer méteren már biztos résztvevő Vindics-Tóth Lili dombóvári származású atléta ötezren is szeretné megfutni az Európa-bajnoki induláshoz szükséges szintidőt, így a júniusi, római EB-ig erre a számra koncentrál.