Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Február 07. 13:00, kedd | Helyi
Forrás: hírszerkesztőnk

Büszkén viselhetik a szalagot a sásdi középiskola végzősei

Büszkén viselhetik a szalagot a sásdi középiskola végzősei

Három osztály negyvennyolc végzős diákjának ruhájára kerültek fel a megkülönböztető szalagok a Sásdi Vendéglátóipari Szakképző Iskola február 3-i szalagavatóján, melyet először rendeztek a közösségi házban.

A végzős osztályok bevonulását és a Himnuszt követően Gáspár Andrea igazgató ünnepi beszédéből kiderült, a megszokott kettő helyett azért búcsúzik idén három osztály, mivel a szakképzés rendszerének folyamatos változása úgy hozta, hogy egyszerre érnek tanulmányaik végére az utolsó három éves és az első két éves képzésben részesülő szakképzőseik. A szorgalmas tanulásra, a közös szórakozásra és a középiskolai tanulmányok utolsó szakaszát jelképező szalag büszke viselésére biztató intézményvezető beszéde végén arra kérte a végzősöket, szívleljék meg Verseghy Ferenc szavait: „Nézd a búzakalászt, büszkén emelődik az égnek, / Míg üres; és ha megért, földre konyítja fejét. / Kérkedik éretlen kincsével az iskolagyermek, / Míg a teljes eszű bölcs megalázza magát.”

Az összekötő szöveggel többször jelentkező Ludwig Martin tizenegyedikes diák felkonferálásában ezután a végzősök nevében Veszi Viktória és Kis Bianka búcsúzott hangulatos és a jövőre ballagókat biztató beszéddel.

Majd Szabolcsi Erzsébet Forrás legyél című versét az iskolai ünnepségek gyakori szereplői - hírszerkesztőnk el is gondolkodott, vajon ki váltja majd őket ezen a poszton -, Laufer Kitti, Kalányos Nikoletta, Törgyéki Mónika, Kleri Dzsenifer és Veszi Viktória 12/A osztályos tanulók előadásában hallgatta meg a közönség.

Az ünnepelteket a 11. évfolyamosok képviseletében köszöntő Selindi Csilla kívánt a fiatalabb diáktársai nevében kitartást és sok szerencsét életük előttük álló, minden bizonnyal akadályokkal teli részéhez.

A magvas gondolatokat közvetítő szavakat ünnepélyes cselekedetek váltották. Az igazgatónő a már többször emlegetett szalagot előbb az osztályfőnököknek - Szente Kornéliának, Káló Szabolcsnak és Horváth Miklósnak - tűzte fel, akik ezután a tanítványaikkal tettek hasonlóképpen, miközben azok nevei egyenként hangzottak el.

Az ünnepély kötetlenebb része a végzősök bemutatóival vette kezdetét. A 13/B osztály vetített életképeit a 12/A-sok rövid, az iskolai hétköznapokat bemutató paródiája és képes villanások saját iskolai „pályafutásukból”, majd a 13/B-sek meglepetés ajándéka, egy angolkeringő követte.

A Hungária „Csavard fel a szőnyeget”-je és az általa inspirált stílszerű tettek készítették elő a terepet az időközben estébe fordult délután sztárvendégének, a pécsi Sons of God breakdance csapatnak. Az utcatáncos négyes látványos bemutatójával zárult a Sásdi Vendéglátóipari Szakképző Iskola szalagavató ünnepélye.

Azonban a szalagosok, osztályfőnökeik és tanáraik azért „nem menekülhettek meg” egy jó hangulatú igazgatói pohárköszöntőtől és közös pezsgős koccintástól, amely a szomszédos tankonyhán várt rájuk.

Képgalériánkra is kíváncsi? Megnyithatja a hírünk címsora alatti "kapcsolódó galéria" hivatkozásra vagy a lenti képre kattintva.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.