Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2020. Június 06. 13:46, szombat | Helyi
Forrás: Dombóvár Város Önkormányzata, fotó: https://www.freepik.com/free-photo/close-up

Az eddigitől eltérő módon fertőtlenítik az ivóvizet Dombóváron

Az eddigitől eltérő módon fertőtlenítik az ivóvizet Dombóváron

A szolgáltató felhívását olvashatják az alábbiakban: jobb minőségű lesz az ivóvíz Dombóváron, az átmeneti időszakban esztétikai problémák lehetnek, de a víz iható marad!

Vegyszeradagolás-váltás miatt ideiglenes esztétikai ivóvízminőségi problémák lehetnek Dombóváron és környékén

Tájékoztatjuk tisztelt felhasználóinkat, hogy a Dombóvár IV. és Dombóvár V. számú vízműtelepen a kezelt víz fertőtlenítésére a korábbi években használt klór helyett a jövőben klór-dioxidot alkalmazunk. Ennek érdekében Grundfos Oxiperm C164 típusú automatikus klór-dioxid-adagoló rendszereket telepítettünk a vízműtelepeken. A 30 napos próbaüzem 2020. június 3-án megkezdődött. Ebben az időszakban laboratóriumunk heti rendszerességgel fogja monitorozni a vízminőséget.

A Dombóvár városi vízműről ellátott további települések: Attala, Csikóstőttős, Csoma, Szabadi, Kapospula és Kaposszekcső.

Felhívjuk a figyelmüket, hogy a vegyszeradagolás-váltás következtében az ivóvíz minőségében időlegesen negatív változások léphetnek fel (pl. hálózati lerakódások leválása, zavarosodás).
A csővezetékekben jelenlévő vas- és mangántartalmú lerakódások az adagolt klór-dioxid hatására sárgás-barnás színű kolloid csapadékot alkothatnak, amely megjelenhet a szolgáltatott vízben is, annak halvány elszíneződését, esztétikai problémákat okozva. Mindazonáltal A VAS ÉS MANGÁN EGÉSZSÉGTERHELÉST NEM OKOZ, az esetlegesen fellépő változások várhatóan néhány héten belül mérséklődnek.

Amennyiben az ivóvíz minőségében változást tapasztalnak, kérjük, értesítsék társaságunkat a DRV-infovonalon, a 06 80 240 240-es telefonszámon.

A minőségi problémák mielőbbi felszámolása érdekében a felhasználók részéről történő bejelentések alapján a települési elosztóhálózat egyes szakaszainak mosatását kollégáink tűzcsapokon keresztül elvégzik.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 19:48, csütörtök | Helyi

Az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját tartották Dombóváron

A Dombóvári Evangélikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében rendezték meg az Evangélikus Művészeti Iskolák II. Országos Találkozóját a Dombóvári Művelődési Házban.

2024. Május 01. 08:32, szerda | Helyi

Atlétikai diákolimpia zajlott a városi és a járási iskolák részvételével

A legjobbak a héten Szekszárdon képviselik Dombóvárt.

2024. Április 30. 08:00, kedd | Helyi

Ajándék a Fekete István Múzeumnak

A napokban a Gyulaj Erdészeti és Vadászati Zrt. nevében Gőbölös Péter vezérigazgató könyvadományt küldött a Fekete István Múzeumnak.

2024. Április 29. 08:37, hétfő | Helyi

Átadták a Dombóvár Közbiztonságáért és Év Kistérségi Rendőre Díjakat

A díjakat Pintér Szilárd polgármester, Szabó Zoltán r. ezredes, dr. Bognár Szilveszter r. ezredes, valamint Szabó Jenő tü. ezredes és Dávid Sándor tü. alezredes urak adták át tegnap ünnepélyes keretek között.