Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2022. Szeptember 23. 14:42, péntek | Helyi
Forrás: Facebook: Városunk Dombóvár

Autómentes Nap Dombóvár 2022

Autómentes Nap Dombóvár 2022

Dombóvár minden évben csatlakozik az Európai Mobilitás Hét és Autómentes Nap rendezvény szellemiségéhez.

2022-ben a programunk központjában a tudatmódosító szerek állnak, azok hatásaira és veszélyeire hívjuk fel a figyelmet prevenciós céllal a középiskolások körében.

Újraindult 2022-ben a Kábítószerügyi Egyeztető Fórum városunkban. Fontosnak tartjuk, hogy a fiatalok körében nagyobb hangsúlyt fektessünk a drogprevencióra, s minél több fórumon halljanak a megelőzésről.
A délelőtt folyamán Dr. Zacher Gábor toxikológus, főorvos, oxyológus, címzetes egyetemi docens tartott felvilágosító előadást a fiatal diákok számára a kábítószerek széles skálájáról, s állított elrettentő példát nekik. Az előadás végén egy éles tűzriadópróbán is átesett a művelődési ház közössége.

A korábbi évek hagyományai szerint csatlakozunk a "Bringázz az iskolába, munkába" kampányhoz, s az iskolába érkező diákokat apró ajándékkal jutalmazták meg az Autómentes nap alkalmából.

Bringás reggelire hívtuk a középiskolás diákokat, a vállalkozó bringások 7:30-kor indultak a Dombóvári Művelődési Ház elől 100 fővel. A reggeli elkészítésében segédkeztek a Dombóvári Nyugdíjasok Érdekvédelmi Szervezete, a Dombóvári Ózon Asztma Egyesület, a Dombóvári Szívklub Egyesület és Dombóvári Székely Kör, valamint a művelődési ház dolgozói. Az óvodásokat KRESZ pálya várta a délelőtt folyamán.

Büszkén mondhatjuk, hogy igazi összefogással valósulhatott meg a mai rendezvény, hiszen az Országos Mentőszolgálat helyi és megyei vezetőitől, a Dombóvári Rendőrkapitányságtól, a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságtól a szervezés kezdetétől maximális támogatást kap Dombóvár Város Önkormányzata. A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió helyi bázisa, a Dombóvári Egészségfejlesztési Iroda és a Magyar Vöröskereszt is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Reméljük, hogy a délelőtti eseménysorozat alkalmával minél több fiatalt meg tudunk érinteni gondolatban, és további rendezvények alkalmával küldetésünket folytathatjuk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 17. 07:51, szerda | Helyi

Kitelepítési emléknap Kaposszekcsőn

A Felvidéki kitelepítettek emléknapja alkalmából Kaposszekcsőn 4 település emlékezett meg április 12-én, pénteken.

2024. Április 15. 08:50, hétfő | Helyi

Dombóváron is látható lesz a Néprajzi Múzeum Cigány történetek című utazókiállítása

Istennel talállak, testvérem! Cigány történetek címmel utazókiállítást indított a Néprajzi Múzeum Tiszakarádon.

2024. Április 12. 15:19, péntek | Helyi

Idei második ülését tartotta a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum

Az idei évben második ülését tartotta meg április 10-én délelőtt a Dombóvári Kábítószerügyi Egyeztető Fórum.

2024. Április 12. 08:00, péntek | Helyi

Lomtalanítás Dombóváron

Idén két időpontban április 13-án és 27-én lesz Dombóvár különböző részein lomtalanítás. Utcákra lebontva az időpontokat cikkünkben olvashatják.