Városlista
2023. március 27, hétfő - Hajnalka, Lídia, Auguszta

Hírek

2023. Március 17. 11:40, péntek | Helyi

A József Attila Általános Iskola diákjai műsorukkal idézték meg 1848-at

A József Attila Általános Iskola diákjai műsorukkal idézték meg 1848-at

A magyar szabadság ünnepén a Dombóvári József Attila Általános Iskola műsorával vette kezdetét a rendezvény városunkban.

A közel száz diák közreműködésével méltó módon emlékezhetett a március 15-i eseményekre a dombóvári közösség. Molnár István városunk díszpolgára osztotta meg gondolatait a Művelődési Ház színháztermében szerda délelőtt.

„Egy nemzet, egy ország nem felejtheti el, nem veszítheti el egy ilyen nap emlékét. Ezek a jeles napok tartják meg nemzeti öntudatunk építményét, mint a fát a gyökere. Ebből tudunk erőt meríteni, amikor szükség van rá.” A közelmúlt történelmére, az elmúlt évek kihívásaira hivatkozva vont párhuzamot a 175 évvel ezelőtt történt eseményekkel Molnár István. Ugyanúgy, mint akkor ismét erőt kell meríteni, és újra el kell kezdeni építkezni. Egyensúlyt vesztett világunkban a gyermekeink, unokáink számára egy élhető világot kell építeni. Miénk a felelősség, nekünk kell valamit tenni. Így gondolták a március ifjak majd két évszázada és így gondoljuk ma is.

Az ünnepség után Pintér Szilárd polgármester képviselőtáraival, intézményvezetők, civil szervezetek vezetői helyezték el koszorúikat a Szigeterdőben.

Köszönjük a magas színvonalú produkciót az iskolának, a diákoknak és felkészítő tanáraiknak Deli Orsolyának és Szalainé Balogh Erikának.

Címkék: március 15.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 27. 16:19, hétfő | Helyi

Megválasztották az év borait Dombóváron

Az Éles Simon Kertbarát Egyesület Dombóvár borversenyének ünnepélyes eredményhirdetésén vett részt Pintér Szilárd polgármester március 25-én a Dombóvári Művelődési Házban.

2023. Március 25. 11:45, szombat | Helyi

Március 20-án rendezték meg Dombóváron a Mezei futóverseny alapszintű diákolimpiát

A Dombóvári Szigeterdőben az idei első tavaszi diákolimpia versenyre 15 fiú és 13 leány csapat nevezett, négy korcsoportban hirdettek eredményt, csapatban és egyéni versenyszámban az első három helyezettet díjazták.

2023. Március 23. 15:12, csütörtök | Helyi

Elkezdődött az Arany János téri orvosi rendelő belső felújítása

A munkaterület átadása után elindult az Arany János téri orvosi rendelő belső felújítása tárgyában a beruházás a kormány egyedi támogatásával.

2023. Március 22. 10:18, szerda | Helyi

Már olvasható a Dombóvári Szuperinfó aktuális száma

A lenti képre kattintva juthat el az olvasósarokba. Iratkozzon fel e-mail címével, hogy minden szerdán megkapja a Dombóvári Szuperinfó digitális változatát!